Зміст

Консультант

Біль голови напруги Біль голови напруги — це неврологічний розлад, що характеризується схильністю до приступів легко-помірних цефальгій з певними асоційованими симптомами.

Диференціальна діагностика пухлиноподібного утвору калитки Пухлиноподібні утвори калитки трапляються у будь-якому віці — від першого року життя до старості, їх етіологія поліморфна — від випадкової знахідки, яка не має клінічного значення, до смертельно небезпечного захворювання.

Вагітність у жінок із захворюванням клапанів серця Жінки із захворюванням клапанів серця мають підвищений ризик негативних клінічних наслідків при вагітності, однак при відповідній оцінці і призначеному лікуванні більшість із них можуть успішно народити здорових дітей.

Медицина, яка базується на доказах

Швидкість дії мометазону фуроату в пацієнтів з поліпозом носа Поліпоз носа — нерідке захворювання: приблизно 4% усієї популяції мають поліпи носа. До симптомів поліпозу носа належать закладеність носа, виділення з носа та стікання патологічних виділень у носоглотку.

Улюблені напої — пити чи не пити? Археологічні дослідження виявили, що настої і відвари листя різних рослин (можливо, і чаю) люди могли вживати понад 500 тис. років тому.

На закінчення номера

Наркологічні проблеми Едгара По Едгар Аллан По належить до найвидатніших американських письменників, його життя було сповнене невдач і розчарувань, що і спричинило зловживання алкоголем і опіатами.

Як поліпшити пам’ять

Листопад
2008
Том XXV
Число 5