Зміст

Консультант

Психіатричні прояви хвороби Паркінсона Серед нейро-дегенеративних захворювань хвороба Паркінсона займає друге місце у світі за поширеністю. Так, наприклад, у США на неї страждають понад 1,5 млн. громадян і 50 тисяч нових випадків діагностують щорічно.
У цьому огляді представлено аналіз останніх статей про деменцію, когнітивні розлади, депресію та психоз на фоні даної патології.

Етіологія та лікування гіпофосфатемії У цьому огляді літератури розглянуто різні аспекти гіпофосфатемії.

Біль у ділянці плечового суглоба: причини, діагностика, лікування Біль у ділянці плечового суглоба є дуже частою ортопедичною проблемою. Упродовж життя до 20% людей відзначає проблеми з боку плечового суглоба.

МЕДИЦИНА, ЯКА БАЗУЄТЬСЯ НА ДОКАЗАХ

Ефективність і безпека Амлодипіну. Порівняльне дослідження пацієнтів-гіпертоніків, яких лікували в загальномедичних та спеціалізованих клініках

РАНДОМІЗОВАНІ ДОСЛІДЖЕННЯ

Ефективність та безпечність назального спрею мометазону фуроату при поліпозі носа Вважають, що поліпоз носа трапляється приблизно в 4% загальної популяції.

Збільшення кількості доказів на користь медикаментозного лікування поліпозу носа

ФУНДАМЕНТАЛЬНА МЕДИЦИНА

Метаболізм препаратів та індивідуальні відмінності відповіді на медикаментозну терапію Лікарі призначають препарати виходячи з їх фармакологічних характеристик та сподіваючись на надійні та відтворювані клінічні ефекти. Утім, нерідко спостерігаються відмінності відповіді на медикаментозну терапію в деяких пацієнтів, що зумовлює необхідність індивідуалізованої корекції режиму дозування.

VADEMECUM

Тканинні інгібітори ангіотензин-перетворюючого ферменту: чи є вони більш ефективними, ніж сироваткові інгібітори АПФ? Базуючись на огляді недавніх досліджень інгібіторів АПФ при ішемічній хворобі серця проаналізовано важливість специфічних до тканин інгібіторів АПФ на противагу сироватковим інгібіторам АПФ.

На закінчення номера

Вплив хвороб, медикаментозних передозувань та інтоксикацій на творчість геніальних осіб

Червень
2006
Том XX
Число 6