Зміст

Консультант

Міотонії

Підготовка кардіологічних пацієнтів до некардіологічних операцій Розвиток інфаркту міокарда в періоперативному періоді — основна причина захворюваності та смертності в пацієнтів, яким виконують некардіологічні операції.

РАНДОМІЗОВАНІ ДОСЛІДЖЕННЯ

Амлодипін поліпшує ендотеліальну функцію і метаболічні параметри в пацієнтів із гіпертензією Гіпертензія та ішемічна хвороба серця є серцево-судинними захворюваннями, що характеризуються наявністю ендотеліальної дисфункції, яка часто поєднується з порушеннями метаболічного гомеостазу, включаючи ожиріння та діабет 2 типу, а останній, як відомо, характеризується резистентністю до інсуліну.

VADEMECUM

Поліпоз носа: позиція провідних отоларингологів України У кінці листопада 2007 року в Києві відбулася зустріч провідних отоларинго­логів усієї України. Було проведено “круглий стіл” з питань поліпозу носа під назвою “Назальні стероїди проти поліпозу носа: уроки з минулого — погляд у майбутнє”.

Цукрова криза фторхінолонів? Відносно рідкісні, проте потенційно дуже серйозні побічні ефекти деяких фторхінолонів часто виявляють тільки після схвалення до клінічного використання й отримання ліцензії.

У ФОКУСІ УВАГИ ОНКОЛОГІВ

Системне лікування колоректального раку Колоректальний рак (рак ободової і прямої кишки) є третьою найпоширенішою злоякісною пухлиною в людини і другою за частотою причиною смерті від онкологічного захворювання у Сполучених Штатах

На закінчення номера

Неврологічні проблеми Моріса Равеля Наша історична стаття представляє клінічний випадок Моріса Равеля, відомого класичного композитора-імпресіоніста, автора багатьох шедеврів, зокрема “Болеро”, котрий страждав на нервову хворобу.

Як виграти будь-яку суперечку

Січень
2008
Том XXIV
Число 1