Зміст

Консультант

Антикоагулянтна терапія в амбулаторних умовах У цій статті розглядаються показання для призначення варфарину та НМГ, цілі та тривалість лікування, подано поради, як розпочати терапію і як розв’язувати найчастіші проблеми під час лікування.

Консервативне лікування черепно-мозкової травми: актуальні докази і їх застосування Соціоекономічний вплив черепно-мозкової травми помірно важкого ступеня досить серйозний. Цей стан уже давно визнають як одну з провідних причин захворюваності та смертності у західних країнах.

МЕДИЦИНА, ЯКА БАЗУЄТЬСЯ НА ДОКАЗАХ

Вплив вітамінів і мінералів на розумову діяльність і працездатність Засоби масової інформації, розраховані на широкі кола населення, нині рясніють рекламою про користь мікронутрієнтів для здоров’я — їх вплив на шкіру, статеві функції, нервову систему і навіть профілактичну дію щодо серйозних захворювань, наприклад онкологічних. Така інформація часто спекулятивна і суперечлива, тому працівники охорони здоров’я у свої діях і порадах повинні керуватися лише добре доведеними даними.

Економічна оцінка дослідження ASCOT-BPLA: схема антигіпертензивного лікування наоснові амлодипіну має ліпше співвідношення вартість/ефективність порівняно зі схемою на основі атенололу Якщо брати до уваги порогові рівні співвідношень вартість/ефективність, що рекомендуються у Великій Британії і Швеції, то схема на основі амлодипіну характеризується добрим співвідношенням вартість/ефективність порівняно зі схемою на основі атенололу в пацієнтів з помірною гіпертензією і наявністю додаткових факторів ризику.

VADEMECUM

Що нового у лікуванні поліпозу носа? Поліпоз носа є відносно поширеним запальним захворюванням носа та приносових пазух. Від 2 до 4 із кожних 100 осіб мають носові поліпи, а поширеність поліпозу носа зростає з віком

На закінчення номера

Петер Рубенс: клінічний випадок ревматоїдного артриту?

Як залагодити конфлікт на роботі

Зміст журналу за 2007 рік

Грудень
2007
Том XXIII
Число 6