Зміст

Консультант

Три поширені невралгії: як лікувати тригемінальну, окципітальну та постгерпетичну невралгії

Діагностика та лікування гіпотермії

МЕДИЦИНА, ЯКА БАЗУЄТЬСЯ НА ДОКАЗАХ

Лікування суправентрикулярних тахіаритмій (Закінчення)

РАНДОМІЗОВАНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ

Відкрите рандомізоване порівняльне дослідження ефектів гозереліну депо і даназолу в лікуванні ендометріозу Ендометріоз — поширене захворювання репродуктивного віку, частота його сягає максимуму в 30–45-річних жінок.

Ефект антигіпертензивних препаратів на серцево-судинні події в пацієнтів з ішемічною хворобою серця і нормальним артеріальним тиском. Дослідження CAMELOT: рандомізоване контрольоване дослідження

VADEMECUM

Роль глімепіриду в ефективній терапії цукрового діабету 2 типу Вчасна діагностика хвороби і терапія, спрямована на нормалізацію показників вуглеводного обміну, — критично важливі для стримування прогресування діабету та уповільнення розвитку мікроваскулярних та макроваскулярних ускладнень.

Аугментин (амоксицилін/клавуланат) для лікування позалікарняних інфекцій дихальних шляхів: постійний розвиток провідного антимікробного препарату Амоксицилін/клавуланат (Аугментин) доступний більш як 20 років, він продовжує бути одним з найбільш широко використовуваних у клінічній практиці антибіотиків, особливо для лікування інфекцій дихальних шляхів.

КОРОТКІ ПОВІДОМЛЕННЯ

Ноотропи у фармакотерапії астено-невротичних станів Невротичні розлади нині є однією з провідних медико-соціальних проблем. Поширеність їх у популяції надзвичайно висока — 10–20% усього населення в розвинутих країнах.

НА ЗАКІНЧЕННЯ НОМЕРА

Тріада спортсменок

Грудень
2004
Том XVII
Число 6