Зміст

Консультант

Фармакотерапія синдрому Туретта Синдром Туретта є неврологічним розладом із початком у дитячому віці, що проявляється множинними моторними і вокальними тиками, уражаючи 1–3% всього населення.

Встановлення етіології гострого болю в животі в пацієнтів похилого віку Гострий біль у животі (тривалістю менш як один тиждень) — часта скарга пацієнтів похилого віку при надходженні в лікарню.

МЕДИЦИНА, ЯКА БАЗУЄТЬСЯ НА ДОКАЗАХ

Рекомендації щодо лікування інфекції Helicobacter pylori

РАНДОМІЗОВАНІ ДОСЛІДЖЕННЯ

Аторвастатин при лікуванні помірно легкої хвороби Альцгаймера Ми виявили, що щоденне призначення 80 мг аторвастатину кальцію достовірно знижує рівень циркулюючого холестерину і позитивно впливає на прогресуюче погіршення когнітивних і поведінкових функцій при помірно легкій ХА.

Потенціальна синергічна дія між ліпідознижуючим лікуванням і зниженням артеріального тиску в дослідженні ASCOT. (Anglo-Scandinavian Cardiac Outcomes Trial) Ми повідомляємо про потенційну взаємодію між гіпотензивними схемами лікування і застосуванням статину в дослідженні ASCOT-LLA.

VADEMECUM

Лікування пацієнтів із шлуночковою екстрасистолією Шлуночкові ектопічні скорочення часто трапляються у повсякденній клінічній практиці.

Телмісартан: огляд застосування препарату при лікуванні гіпертензії

На закінчення номера

Генріх Гейне: клінічний випадок розсіяного склерозу?

Історичні аспекти поліпозу носа

Листопад
2006
Том XXI
Число 5