Зміст

Консультант

Чи є статини терапевтичним вибором при розсіяному склерозі? Розсіяний склероз належить до найпоширеніших хронічних неврологічних захворювань, спричиняючи інвалідизацію переважно в молодих осіб, нині уразивши більше 1,5 мільйона людей у всьому світі.

Хронічний біль у скелетно-м’язовій системі в дітей У дитинстві біль у скелетно-м’язовій системі трапляється часто; так, згідно з популяційним дослідженням, 16% школярів скаржилися на біль у кінцівках.

Діагностика та лікування інфекцій, викликаних Staphylococcus aureus з помірною чутливістю до ванкоміцину (VISA) і гетерогенною популяцією VISA (hVISA)

МЕДИЦИНА, ЯКА БАЗУЄТЬСЯ НА ДОКАЗАХ

Helicobacter pylori — quo vadis? Післямова до консенсусу Маастрихт-3, 2005

РАНДОМІЗОВАНІ ДОСЛІДЖЕННЯ

Ефект раннього призначення інтенсивної терапії статином при гострому коронарному синдромі. Мета-аналіз рандомізованих контрольованих досліджень Метою нашого дослідження було зробити систематичний огляд літератури, щоб визначити, чи раннє призначення інтенсивної терапії статином знижує ризик смерті і серцево-судинних ускладнень у пацієнтів з ГКС.

VADEMECUM

Резистентна артеріальна гіпертензія У статті розглядаються обстеження і ведення пацієнтів з резистентною АГ, а також гіпертензією, яка тяжко піддається контролю.

Телмісартан: Огляд застосування препарату при лікуванні гіпертензії

У ФОКУСІ УВАГИ ОНКОЛОГІВ

Екземестан при метастатичному раку грудної залози: ефективне лікування після безуспішної терапії нестероїдними інгібіторами ароматази третього покоління Гормональне лікування залишається стандартним методом первинної терапії жінок, хворих на поширений рак грудної залози з позитивним статусом естрогенових рецепторів.

На закінчення номера

“Любов принесла мені згубу...”, або чи хворів Вільям Шекспір на сифіліс?

Зміст журналу за 2006 рік

Грудень
2006
Том XXI
Число 6