Спілкування з аудиторією:
універсальні рекомендації
та поради блискучих ораторів

Проблема правильного й грамотного виступу перед публікою й спілкування з нею стає усе більш актуальною. Незважаючи на це, в школах, як і раніше, не викладають ораторське мистецтво, а дарма. Більшість людей має проблеми з виступами перед публікою.

Уміння спілкуватися з аудиторією — дуже важлива якість доповідача й оповідача. Зрештою, тема доповіді не має значення (презентація, лекція, весілля чи прощальне слово), — вам потрібно звернути увагу людей тільки на головне. Якщо у вас є можливість підготуватися до доповіді, вам потрібно це зробити дуже ретельно, відзначивши певні моменти в себе в пам’яті. Якщо такої можливості немає, застосовуйте наведені далі поради й методи, щоб поліпшити своє вміння доповідача і краще подати матеріал. У другій частині статті на прикладах відомих людей буде продемонстровано мистецтво блискучих промовців.

І. Універсальні рекомендації

Що говорити

Коли справа доходить до викладання доповіді, ви повинні чітко визначити для себе всі основні пункти та максимально скоротити час доповіді.

Простота

Переоцінка аудиторії незалежно від її розміру — одна з найбільших помилок доповідача, оскільки існує великий ризик втратити її увагу. Намагайтеся не ускладнювати промову, робіть її простішою й зрозумілішою, і тоді ви зможете привернути увагу аудиторії, навіть якщо говорите про те, що вона вже знає.

Стислість

Уникайте зайвих слів. Які ж із них зайві? Усе, що відволікає від основної теми доповіді й призводить до того, що зміст фраз стає незрозумілим і закрученим. Іноді дуже важко не говорити про ті деталі, які ви добре знаєте. Якщо вони безпосередньо не пов’язані з основною темою доповіді, то пропустіть їх.

Замість того, щоб сказати: “Товаришу генеральний секретар, я вимагаю, щоб цю геополітичну й метафоричну перешкоду було усунуто”, — Рональд Рейган сказав просто: “Містер Горбачов, знесіть цю стіну”.

Акцентування уваги

Сконцентруйтеся на одній, основній темі. Ви ніколи не можете бути впевненими, що сказане вами аудиторія зрозуміє. Деякі моменти, і навіть більшість із них, не будуть зрозумілими. Але ви можете сподіватися, що люди вони запам’ятають тему, а для цього ви повинні постійно виділяти та повторювати її.

Коли Мартін Лютер Кінг промовляв, стоячи перед пам’ятником Лінкольну, то він повторював слова: “У мене є мрія”. Навіть якщо ви докладно не пригадуєте, про що ж іще він говорив, то ви, без сумніву, запам’ятаєте ці його слова.

Демонструйте, а не говоріть

Коли робите доповідь, ви можете ефективно вдатися до мови тіла. Якщо говорите: “У першій половині дня артеріальний тиск зріс наполовину”, — то ви повідомили аудиторії факт, і більшість із слухачів не зверне на нього увагу. Покажіть аудиторії руками, наскільки саме піднявся тиск, — і це справить враження.

Як би це сказати…

Те, як ви говорите, спосіб подання інформації, можливо, є ще важливішим фактором. Стежте за аудиторією, за її реакцією, і коли потрібно змінити тактику, зробіть це.

Залучайте аудиторію

Зацікавте аудиторію, намагайтеся долучити її до демонстрації своїх прикладів. Це не означає, що потрібно вибрати когось одного, краще переключитися на групу і вживати слово “МИ”, а не “Я”.

Перегляньте виступи Вінстона Черчілля під час Другої світової війни. Вони містять активні заклики до збройної боротьби. Виступи були надзвичайно натхненними, оскільки в них часто згадувалася боротьба хоробрих англійців, до того ж слухачів було залучено як активних учасників: “Ми будемо боротися на полях, на вулицях і на пагорбах. Ми ніколи не здамося”. Вживання слова “МИ” і давало можливість слухачам відчути себе учасником подій.

Розуміння аудиторії

Мало залучити аудиторію, вам ще потрібно її розуміти. Для цього існує принаймні один ефективний спосіб: прислухайтеся до реплік і запитань аудиторії, переривайте свій виступ, якщо певні його аспекти здалися людям складними для розуміння. Таким чином ви зможете побачити, наскільки добре аудиторія зрозуміла сказане вами. За репліками із залу ви зможете зрозуміти, які запитання вимагають докладного викладу, а які не потребують глибшого пояснення.

Уникайте слів-паразитів

Більшість людей навіть не зауважують, як багато слів-паразитів вони вживають. У людській мові такі слова діють як шрапнель і дуже відволікають від основної думки. Запишіть свою промову на диктофон і прослухайте її. Але спочатку сядьте, оскільки вам зовсім не сподобається те, що ви почуєте, — відразу будуть помітні всі недоліки вашої мови. Вони виникають, коли людина хвилюється або коли вона не підготувалася до доповіді, тому запам’ятайте: чим краще ви підготується, тим менше будете нервуватися.

Звичайно, не завжди у вас буде достатньо часу для підготовки доповіді, тому намагайтеся не поспішати та ретельно добирати слова. Чим краще підготовленою і неквапливою буде ваша мова, тим більше буде у вас часу на обмірковування.

Чітке формулювання

Вам потрібно говорити емоційно, але дуже чітко. По-перше (і це найважливіше), ви виступаєте в ролі доповідача. По-друге, ви джерело інформації. Іноді нервозність і брак інформації призводять до того, що ви починаєте мимрити й говорити швидко.

І знову про Вінстона Черчілля. Можливо, у нього був більш монотонний і нудний голос, ніж в інших яскравих ораторів, однак Черчілль завжди говорив чітко і змінював інтонацію залежно від важливості інформації, а його голос ніколи не вібрував.

Знайте основну тему й дотримуйтеся її

Чи були ви коли-небудь на весіллі, де тост першого дружби такий звивистий, що зрозуміти його спрямованість дуже важко? Це приклад погано прихованої бравади. Перший дружба переконаний, що це імпровізація.

Вам потрібно бути експертом у темі, яку ви висвітлюєте. Коли ви почнете відволікатися, ваша мова втратить силу переконання й основну думку. Ви зможете утримати увагу аудиторії, тільки якщо будете чітко зосереджені; відступи від теми — дуже важливий аспект промови, і якщо ви все ж відхилилися від основної думки, то не забудьте до неї повернутися.

Наснага і натхненність

Якщо коротко, то дозвольте вашому тілу хоча б частково говорити за вас для доведення чого-небудь або для підкреслення думки. Ваш голос не повинен звучати постійно. Це і є різниця між читанням доповіді з папірця та промовою перед аудиторією.

Практика

Останнє слово в мистецтві доповідача — це практика. Робіть це часто, навіть якщо у вас бракує часу. Іншого не дано. Як мінімум цитуйте та запам’ятовуйте вступ — це допоможе вам дотримуватися правильної думки, і ви будете менше нервуватися. Можете випробувати свої здібності у звичайних щоденних розмовах.

Говоріть голосно й упевнено

Якщо вам ще ніхто не говорив, що ви відмінний оповідач, то, можливо, це й не так. Отже, вам бракує мистецтва спілкування з аудиторією і ви не можете ефективно донести до людей своє послання або думку. Це не так важливо в розмовах із вашими друзями, однак ніколи не знаєш, у яких саме життєвих ситуаціях це може придатися.

ІІ. Як спілкувалися з аудиторією легендарні оратори

Колишній прем’єр-міністр Великобританії Стенлі Болдуін ненавидів риторику, оскільки через неї пролилося дуже багато крові в історії людства. Він вірив, що “для того, щоб сказати правду, мистецтва риторики не потрібно”.

Однак не тільки спікер повинен хотіти сказати правду, а й аудиторія повинна хотіти почути її. Такий приклад: великі промови, які промовлялися натхненно й добре поставленим голосом, доносили до людей правду.

Якщо звернутися до історії, то легендарні оратори використовували у своїх промовах як риторичні, так й ораторські прийоми. І не важливо, чи це сучасна презентація проекту, чи дуже важлива доповідь, чи диспут. Що можна почерпнути з промов великих ораторів?

Вінстон Черчілль

“Отже, виконаймо свій обов’язок, згуртуймося й поводьмося так, щоб, у разі якщо Британська імперія проіснує ще тисячу років, люди могли сказати: “Це був їх великий час.”

Як прем’єр-міністр Англії Вінстон Черчілль виголошував усі свої найбільш відомі й палкі промови по радіо. Він витратив дуже багато часу на шліфування свого ораторського мистецтва; на жаль, у наш час рідко хто вдається до цього.

Його улюбленим прийомом було постійне посилання на певні історичні події. У виступах він використовував певні ідеї або прямі посилання на минуле чи майбутнє, що надавало його промовам натхнення, а його послання булиначеб незалежними від часу.

Урок. Підкреслюйте свої цілі значущим контекстом.

У деяких диспутах і доповідях обов’язково потрібно зробити контекстні посилання, як це робив Черчілль. Однак у більшості випадків це може бути просто нагадуванням, що ви правильно розставляєте акценти під час промови.

Рональд Рейган

Із промови після вибуху космічного шатла “Челленджер”: “Ми ніколи їх не забудемо. Запам’ятаємо їх такими, якими бачили сьогодні вранці під час підготовки до старту, коли ми помахали їм на прощання, їм, хто кинув виклик міцним узам Землі й торкнувся обличчя Бога”.

Рейган заслужив епітет “найкращий громадський спікер” завдяки інтонації свого голосу. Він приваблював слухачів і завойовував їхню увагу своїм добре поставленим стилем викладу. Він говорив начеб звичайно, але водночас по-батьківськи, неофіційно, але разом з тим авторитетно і завжди домагався від слухачів розуміння мети своїх промов.

Урок. Будьте ввічливим, але водночас твердим.

Довірливий стиль промов Рейгана не завжди передбачав використання міміки, але він привертав увагу слухачів.

Найпростіший спосіб досягти цього — спочатку написати свою промову на папері, оскільки підготовлений матеріал може бути виголошений навіть ліпше, ніж очікувалося. Не варто боятися робити невеликі відступи від тексту. Під час виголошення доповіді ваша інтонація повинна стати розслабленою, тобто такою, якою ви ведете звичайну розмову.

Мартін Лютер Кінг

“…Ми не задоволені, і не будемо задоволені, поки правосуддя стікає у прірву, як вода, а справедливість не стане могутньою течією”.

Незалежно від того, де він виступав: на кафедрі чи на подіумі — Кінг проповідував і зачаровував людей. Він привносив духовне начало в буденні слова. Крім того, щоб домогтися кращого ефекту, він використовував легко розпізнавані алюзії, коли говорив про добре відомі речі.

Він пов’язував свої нові й радикальні думки зі старими, твердо усталеними ідеями, що надавало його промовам бездоганної авторитетності.

Урок. Зіставляйте свої слова із традиціями.

Проповідь баптиста або посилання на Старий Заповіт не дуже підходять, презентації в PowerPoint, але якщо ви вставляєте в доповідь правильні алюзії, щоб наголосити на успішності або, навпаки, примарності поставлених цілей, то зможете переконати аудиторію як у правильності своїх висновків, так і в досяжності поставленої мети.

Франклін Делано Рузвельт

“…Раптово й зумисно Америку атакували війська Японії… США жили мирно… Японські збройні сили атакували Гонконг, японські збройні сили атакували Гуам, японські збройні сили атакували Філіппінські острови…”

Дванадцять років правління Рузвельта в Овальному кабінеті збіглися з одними із найскладніших часів в історії США, що дало Рузвельту можливість виголосити багато великих промов. Найвідомішою з них була т. зв. “Скандальна промова”, сказана наступного дня після того, як японські війська атакували Перл-Харбор. Використовуючи дієслова в дійсному і пасивному стані, він представив Японію як агресора, що атакував слухняний, невинний і миролюбний народ США.

Урок. Будуйте свою промову стратегічно.

Для цього у вашому розпорядженні сотні риторичних прийомів. Правильне акцентування використовуваних дієслів — це найпростіший спосіб. Крім того, це один з найпростіших способів ігнорування, особливо якщо ви не володієте офіційним стилем викладу. Пасивний стан використовується в технічній літературі й довідниках.

Багато хто переконаний, що він звучить більш професійно, однак це свідчення звичайних лінощів або небажання. Перевірте свої доповіді щодо “was” і “has”, потім спробуйте поміняти слова так, щоб зміст не було втрачено, але дієслова стояли в дійсному стані (тобто “doing” замість “done”).

Джон Фітцжеральд Кеннеді

“…Ідімо вперед і піклуймося про землю, яку ми любимо, просячи Його благословення й допомоги, але усвідомлюючи, що тут, на землі, Божу роботу повинні робити ми”.

Кеннеді був добрим оратором, однак його промови запам’яталися головно тому, що він мав гарний вигляд. У 1960 році він дискутував з Річардом Ніксоном на перших президентських дебатах, які транслювалися по телебаченню. Якщо вірити старим людям, то ті, хто слухав дискусію по радіо, міг подумати, що виграв Річард Ніксон. Але якщо вони переглядали це дійство по телебаченню, то вирішили б, що виграв Кеннеді, — частково через те, що Ніксон виглядав дуже блідим і хворим.

Урок. Не можна нехтувати зовнішнім виглядом.

Ваша аудиторія не повинна замислюватися над тим, чому це ви не змогли зачесатися або одягти свій кращий костюм. І тоді всі ваші мудрі і правильні слова можуть вам і не допомогти. Ваш зовнішній вигляд повинен справляти враження, але водночас він не повинен затіняти вас самих або ваші цілі.

Адольф Гітлер

Це не означає, що слід захоплюватися Гітлером. Не слід поділяти ні його ідеологію, ні жахливий геноцид. Але якою б жахливою не була людина, це не заважає їй давати уроки наступним поколінням.

Дуже безвідповідально намагатися забути про цю людину й викидати її з історичних книг. Вона може бути корисною, як засіб вивчення. Адже ми повинні знати звіра в обличчя, щоб розпізнати його тоді, коли він знову з’явиться.

Про велич цієї людини свідчать тільки його ораторські здібності. Виголошені ним промови вибухали, як в’язка динаміту, завдяки чому за ним пішли мільйони людей. Тому дуже багато істориків уважають його найефективнішим громадським оратором 20 сторіччя.

Урок. Поєднуйте ентузіазм і владність.

Переглядаючи виступи Гітлера сьогодні, можна дивуватися, чому аудиторія не помітила те, що видно відразу: на трибуні він виглядає, як божевільний клоун. Ви ж не хочете справити таке ж враження на свою аудиторію. Лектор повинен зачаровувати своїх слухачів.

Говоріть переконливо

Випадкові ситуації і складні часи зробили з деяких просто гарних ораторів легендарних людей. І навіть якщо ваша промова або доповідь менш значущі, ніж виступи відомих людей, все ж таки ви зможете промовляти так, що ваші слова запам’ятають.

Підготував Федір Юрочко
за матеріалами www.xage.ru