ЯК НАЛАГОДЖУВАТИ ДІЛОВІ КОНТАКТИ

Гадаємо, ви часто чули фразу: “Якщо хочете домогтися успіху в житті, налагоджуйте ділові контакти”. І тут не йдеться про тих людей, хто може вам допомогти одержати знижку на якісь товари або послуги, а про тих, які зможуть реально надати допомогу на вашому професійному шляху. Про те, як це правильніше робити, які якості в собі необхідно виховати, і розповість наша стаття.

У пошуках потрібних зв’язків

Насамперед потрібно роздобути якнайбільше телефонних номерів. Пропонуємо кілька порад, які допоможуть вам дістати необхідну ділову або соціальну інформацію.

Щирість

Найбільше люди не люблять, коли їх надміру турбують, використовують або просто їм набридають. Коли ви знайомитеся з кимось, не чиніть тиск на співрозмовника й не поводьтеся пихато й зарозуміло, а навпаки, говоріть чесно, відверто й будьте щирими.

Упевненість

Іншим людям подобається спілкуватися з упевненою в собі людиною. Якщо у вас не відчують упевненості, то й не стануть марнувати на вас свій час.

Висловлюйте свою думку

Щоб люди вам довіряли, вони повинні насамперед вас поважати. Тому, замість того щоб просто робити розумний вигляд, намагайтеся все-таки знати ту інформацію, яку обговорюєте зі своїми співрозмовниками. Ваша точка зору не повинна завжди збігатися з думкою оточення, але, люди принаймні поважатимуть вас за те, що ви її висловили.

Не переривайте різко розмову

У розмові є така річ, як утрирування. Якщо ви розмовляєте з кимось уже досить довго й вам уже нема чого сказати, то розмову слід закінчувати чемно, плавно переходячи на спілкування з іншими людьми. Уникайте ситуації, коли під час розмови з потрібною людиною виникають неприємні паузи.

Закінчуйте розмову на високій ноті

Крім того, що не варто довго розмовляти, намагайтеся робити так, щоб ваша розмова закінчилася на позитивній ноті. Якщо ви розповіли кілька вдалих історій і, схоже, людям вони сподобалися, то не варто розповідати ще кілька на біс. Просто отримайте потрібну контактну інформацію і продовжуйте спілкування з іншими людьми.

Будьте товариським

На корпоративних вечірках, святах й інших соціальних заходах намагайтеся спілкуватися з багатьма людьми. Не треба виділятися з юрби, але й не варто тихенько стояти біля стінки й вичікувати на свій момент. Учіться бути разом з усіма й демонструвати свої кращі персональні якості.

Не випрошуйте допомоги

Одна з найпоширеніших помилок, які роблять люди, це коли вони починають виказувати своє жагуче бажання одержати від людини вигоду або якусь фахову допомогу. Поміркуйте, адже якщо співрозмовник помітить, що людина принижує себе до прохання, то нічого із цього не вийде. Він хоче сприяти впевненим у собі людям, яким просто потрібна певна порада або інформація. Коли ви просите поради або інформацію, то зайдете набагато далі, ніж людина, що хоче одержати все на блюдечку із золотим обідком. Упевнено йдіть до своєї мети, а не просіть просто допомоги.

Шукайте наставника

Розвиток стосунків наставник-підлеглий може дати дуже багато переваг, оскільки наставник опікується своїм протеже, йому приємно скеровувати його. Якщо вам потрібен той, хто може вказати потрібний напрямок, то більшість людей з радістю вам допоможуть.

Завжди передзвонюйте

Прохання про допомогу в одержанні інформації — це палиця з двома кінцями. Людям подобається допомагати іншим, але їм також подобається (і вони очікують), що ви їм теж надасте посильну допомогу. Якщо ви не передзвонили, то й не чекайте, що вони піднімуть трубку, коли ви подзвоните наступного разу.

Пам’ятайте: нові ділові контакти й потенційні зв’язки в діловому світі означають, що повної сили вони можуть набрати, тільки якщо ви будете відстежувати всі контакти.

Відстежуйте ділові контакти

Навіщо вам уся ця отримана інформація, усі ці телефонні номери, якщо ними не можна швидко скористатися? Дуже важливо мати завжди під рукою необхідну цінну інформацію.

Тримайте постійно оновлювану інформацію про ваші контакти у вашому комп’ютері. Інформацію можна відсортувати за іменем або за назвою компанії. Крім того, не забувайте одержувати таку контактну інформацію, як адреса електронної пошти, номери мобільних телефонів і т. ін. Дані стануть повніші і набагато важливіші.

Щоб люди про вас не забували, передзвонюйте їм кожних 2–3 місяці. Дуже важливо пам’ятати деталі ваших контактів. Ставте запитання, коли вперше зустрічаєтеся з людиною. Наприклад, запитуйте про попередній досвід роботи, майбутні плани, про родину. Найліпший спосіб запам’ятати цю інформацію — це записати її на звороті візитної картки.

Додаткові поради

Зовнішній вигляд. Не звертайте уваги на тих, хто говорить, що про людей не судять за їхнім зовнішнім виглядом. Адже як ще ви зможете справити необхідне враження на людину й засвідчити свою внутрішню сутність? Якщо ви виглядаєте інтелігентно, то й люди ставитимуться до вас відповідно, а якщо виглядаєте, як бомж, то навряд чи зможете одержати якісь нові контакти.

Амбіційність. Ті, у кого вона є, завжди просунуться далі по службовій драбині, і набагато швидше. Людям подобається спілкуватися з тими, хто хоче чогось домогтися. Не чекайте, поки щось трапиться, ідіть і робіть усе самі.

Надавайте допомогу. Не забувайте допомагати тим, хто надавав допомогу вам, незалежно від того, наскільки важливою й потрібною вона була. Висловлюючи подяку людям, які прямо або опосередковано брали участь у вашому успішному діловому житті, ви збільшите шанси того, що вони допоможуть вам у майбутньому.

Знайомтеся і спілкуйтеся

Тепер ідіть і спілкуйтеся з людьми, адже ніхто не знає, хто з них зможе вам допомогти в майбутньому. Збирайте візитні картки й одержите за заслугою.

Підготував Федір Юрочко
на основі матеріалів сайту www.xage.ru