Зміст

Консультант

Діагностика та лікування алопеції Облисіння (алопеція) уражає чоловіків та жінок будь-якого віку та часто призводить до серйозних соціальних та психологічних наслідків.

Відмова від куріння: п’ять рекомендацій для практичного застосування Куріння сигарет є відомою причиною раку, серцево-судинних захворювань та хронічних легеневих хвороб. Вартість куріння є дуже високою як для курця, так і для суспільства.

Захворювання періанальної ділянки (закінчення)

МЕДИЦИНА, ЯКА БАЗУЄТЬСЯ НА ДОКАЗАХ

Рекомендації з діагностики та лікування захворювань перикарда Спектр захворювань перикарда включає вроджені дефекти, перикардит (сухий, випітний, випітний-констриктивний і констриктивний), новотвори і кісти.

РАНДОМІЗОВАНІ ДОСЛІДЖЕННЯ

Аторвастатин не впливає на антитромбоцитарну ефективність клопідогрелю, якщо їх призначають одночасно протягом 5 тижнів у пацієнтів з гострими коронарними синдромами Пацієнтам із симптоматичною ішемічною хворобою серця і гіперхолестеринемією часто призначають клопідогрель разом із статином.

Чи пригнічує аторвастатин антитромбоцитарні ефекти клопідогрелю? Уже сформульоване, але ще адекватно не перевірене наукове запитання

Епохальне дослідження: вплив карведилолу на виживання в пацієнтів, які перенесли інфаркт міокарда і мають дисфункцію лівого шлуночка (CAPRICORN)

VADEMECUM

Мозаїка профілактики серцево-судинних захворювань: чи можемо ми знайти відсутній фрагмент? Серцево-судинні захворювання — важкий тягар для пацієнтів, їхніх сімей, працедавців, ресурсів охорони здоров’я і, врешті-решт, держави.

Рекомендації з лікування та профілактики астми Створено на основі робочої доповіді “Глобальна стратегія лікування і профілактики астми”. Перегляд 2003

Лікування асоційованої з ендометріозом неплідності

Травень
2004
Том XVI
Число 5